28.9.2013

Maailman paras tallipäivä! (26.9.2013)

Hei!
Eli torstaina oli taksvärk-päivä, jonka johdosta tupsahdimme vilpoisena syys-aamuna kello kahdeksan tallille Petran kanssa.
Tässä pienimuotoinen "my day".

Eli. Heräsin aamulla klo. 6.30 siihen kun isi huikkasi huoneen ovelta: "Alisa, koitas herätä tai myöhästyt töistä!".
Unen pöpperöisenä mietin hetken että mistä 'töistä', kunnes muistin Petran edellispäivän sanat: "Huomenna sitte taksvärkkiin" ja sain täysin uutta puhtia heräämiseen. Aamupalapöytään puurolle ja kahville, eväät kasaan ja suihkun kautta vaatteet päälle ja ovelle odottamaan. Skidi aivan innostui. Luuli raukkaparka, että pääsee mukaan kun niin rähjäiset ulkoiluvaatteet pistin päälle.
7.30 Petran perheen saab kääntyikin jo pihaamme, minä melkein juoksin (sain sentään pidäteltyä intoani ja vain pikakävelin) hymy korvissa auton takapenkille istumaan.
Noin kahdeksan aikaan kaarsimme tallin pihaan ja siitä alkoi (pienten hakemisjärjestelyiden jälkeen) Petran ja minun työpäivä.
Käppäilimme talliin, jossa heti ensimäisenä hurja vahtikoira Hudi pelästyi meitä ja piiloutui oven taakse, josta kuitenkin rohkeana koirana tuli tervehtimään meitä, tarkistettuaan tietysti ensin, ettemme olleet vaaarallisia.
Jatkoimme tallin päätyyn ja siellä tallin pitäjä jo odottelikin meitä yhtä iloisen oloisena kuin työntekijätkin. Pussit toimistoon heitettyämme ja eväät jääkaappiin sullottuamme lähdimme jakamaan aamuruuat heposille.
Rehuämpärit käteen ja heinäkärry mukaan. "Sille voisia antaa yks ja tolle kaks litraa kauraa, heitä siitä Konssille puoltoista ja Tellalle litra" jne. Lopulta kaikki hepat olivat saaneetkin ruuat. Oli seuraavan työn aika.
"Ota sää Petra toi Vikru ja Alisa saa ottaa Pokkerin, heittäkää niille loimet päälle ja viekää tarhoihin".
Pienen (ainakin omalta osaltani) sähellyksen jälkeen hepat oli paketoitu ja turvallisesti lankojen sisällä.
Kivasti ropisi sade ja minulle haettiin siskon paremmin vettä pitävä takki päälle.
Eihän sitä takkia olisi perjaatteessa tarvittukaan, koska seuraava työ oli karsinoiden siivous ja käytävän lakaisu. Siitä (lähes täydellisyyttä hipoen) selvittyämme otimmekin ison urakan vastaan; suulin siivous heinäkasoineen oli edessä. Todella monen haravan ja harjan sipaisun ja muutaman kottikärryllisen jälkeen suulista tuli kuin tulikin oikein siisti!
siiten oli evästauon aika. Mumsmums...
Okkei, sitten takaisin töihin.
Seuraava työ olikin oikein ihuna<3. Lähdimme nimittäin hakemaan kolme tammaa (joista kahdella varsa<3) laitumelta.
Koko kävelymatka meni nätisti jonossa, minä sain taluttaa ihanaa Inkeri-tammaa, joka oli Petran talutettavan, Assin, emä, elikkäs Assin varsan, Saran, isoäiti:-D!
Juuri kun pääsimme tallille, auto kiisi tiellä tallin ohi ja jompikumpi varsoista päästi pienet hätäkakat, kun pelästyivät raukkaparat niin paljon :').
No, tammat karsinoihin (se ei ollutkaan ihan päivän selvä juttu, kun varsat hyörivät minne sattuu) ja varusteita rasvaamaan (huoh...). Onneksi, Ansku (työnantaja(?)) tuli kertomaan ilouutisen, että tammat pitäisi harjailla.
Ne siis olivat ollet koko kesän laitumella, ja voitte kuvitella miten kuraisia ne olivat. Varsat olivat koko ajan käytävällä vapaana ja siinä ne sitten ihmettelivät maailmaa aina loimista Inkerin turpaan (Inkku ei tykännyt) :-D.
Mutta harjaustuokio loppui ihan liian pian, joten pian istuimme taas rasvaamassa varusteita.
Sen jälkeen taisimme taas syödä?
Sitten menimme haravoimaan ns. takapihaa, eli tarhojen lähistöä. Se vasta raskasta oli. Itseasiassa samalla minä opetin Pokelle, että tarha onkin suurempi mitä se luulee ja kun huomasimme, että sen loimi oli kovin... hassusti, Petra yritti korajat sitä, mutta Pokker päättikin olla aivan villiponi ja todella lapsellinen, ja rupesi vain vetämään laukkaa, pukeilla höystettynä, pitkin tarhaa -.-...
Joo. Mutta operation haravointi päätettyämme päätimme siivota Vikrun tarhan. Vikrun kun on niin kovin hauska heppa, että se kakkaa kirjaimellisesti aina samaan paikkaan, eli sillä oli n. neljä kakka kasaa, jotka piti vain lapioida kottikärryihin. Itse tarhan valtias osoittautuikin oikeaksi naisten mieheksi, kun koko ajan seurasi meitä ja touhujamme ja kärkkyi välillä pusuja ja rapsutuksia<3.
Päivän kruunasi vielä ajolenkki Vikrun kanssa ja niin oli yhdeksän tuntia vierähtänyt kuin huomaamatta.
Aamulla ei kyllä lainkaan huvittanut mennä kouluun ja perjantai olikin oikea myrtsiangsti päivä...
Niin ja saimme l i i a n hyvän palkan: koulun vaatima 12€  ja siihen vielä 20€+2xkarkkipussi+keksipaketti/per naama...
Noh, eilen käytiin sitten vielä illasta shoppailemassa. Käytiin kirpparillakin, mutta aika loppui kesken eikä sieltä tarttunut (minulle) mitään mukaan. Muutenkaan koko reissulta ei löytynyt kuin hiukan irtokarkkeja paluu matkalla mutustettavaksi.
Tänään ollut vain löhöpäivä, kuten lauantai aina ja huomenna tallille!

Niin. Ja joudun uusimaan 1500m, sillä kylkeä rupesi pistämään ihan liikaa ja jouduin keskeyttämään...
60m aika oli jtn. 9.06 sekkaa(?).
Tälläistä. Tänään vielä toinen postaus pitkästä aikaa koirista!;-)

2 kommenttia:

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)